RSS

CHELTUIM CA SA TRAIM, SAU TRAIM CA SA CHELTUIM?

07 mai

  Cheltuim ca sa traim, sau traim ca sa cheltuim? Aceasta intrabare mi-o pun zilnic. O vorba din batrani spune ca atunci cand nu ai bani esti fiul ploii, nu mai trag la car nici boii.

Astazi, din pacate, banii joaca un rol imens in societate; doar banii vorbesc. Pentru oamenii bogati, e lesne de inteles ca a poseda bani, inseamna a avea faima fiind motivati de puterea banilor. Cu bani iti poti construi o imagine, iti poti cumpara un lucru de valoare, si tot cu bani reusesti in viata; cu bani poti cumpara aproape orice iti doresti. Numai un singur lucru nu-l poti cumpara – viata.

Necesitatile umane si nevoile zilnice ne obliga pe fiecare in parte sa cheltuim, mai mult sau mai putin dupa posibilitati. Multi oameni sunt impovarati de cheltuieli suplimentare cum ar fi rate la banci, taxe si impozite, iar pentru unii acest efort financiar este supraomenesc atarnand si apasand greu pe umerii celor aflati in aceasta situatie.

Cum in viata nimic nu e gratis si totul se plateste, este deci, inevitabil sa recurgem la cheltuieli pentru a trai sau pentru a ne satisface un numar limitat de dorinte.

Dar oare nu se poate spune si invers, adica, traim ca sa cheltuim, sau mai corect ar fi sa se spuna cheltuim ca sa traim? O intrabare cu care ma confrunt de la varsta de 18 ani, atunci cand am devenit independent financiar fata de parinti, si mi-am castigat primii bani.

Pentru mine, banii reprezinta o putere financiara, o necesitate omeneasca, un lucru fara de care nu as putea supravietui in conditiile actuale ale societatii in care traim si ale vietii pe care o  traversam cu totii.

Deci, pana la urma cum e mai corect? Cheltuim ca sa traim, sau traim ca sa cheltuim?

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe 07/05/2012 în Uncategorized

 

Un răspuns la „CHELTUIM CA SA TRAIM, SAU TRAIM CA SA CHELTUIM?

  1. Alex DIMA

    07/05/2012 at 3:35 pm

    Asta face parte din categorica: traim ca sa mancam sau mancam ca sa traim? 🙂

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: