RSS

OMENIA SI TOLERANTA INVING INDIFERENTA SI VIOLENTA DOMESTICA

14 mai

Violenta nu este ultima solutie ci omenia. Grija este solutia nu violenta. Nu ne nastem violenti ci devenim prin ceea ce dobandim sau ceea ce primim. Sunt familii in care violenta domestica face legea si educatia. Desi suntem un stat european inca ne mai confruntam cu violenta domestica aplicata femeilor si copiilor. Violenta afecteaza drepturile fundamentale ale omului la siguranta, libertate, demnitate, integritate fizica, integritate psihica si viata.

Violenta domestica a depasit de mult granitele orientarii sexuale, orientarii religioase, etniei, statut social sau material. Este tot mai frecventa in intreaga lume. Victimile violentei domestice isi pierd increderea in sine; au stari depresive; neglijenta personala; au stresul crescut si frica; au predispozitie catre cresterea consumului de droguri, alcool sau sex; au furie pe copii.

Atunci cand cunoastem o persoana care a fost sau este victima a violentei domestice evitati implicarea fizica in amploarea violentei pentru ca ezitati sa deveniti o victima sigura; apelati la politie; credeti ce va spune victima insa fara a o judeca; intrebati-o cum ii puteti fi de folos; ajutati victima in a lua deciziile cele mai bune.Toleranta violentei duce la perpetuarea ei. Cand crezi ca exista o sansa cat mai mica de a devenii o viitoare victima a violentei domestic prevede un plan de urgenta astfel incat daca simti ca lucrurile degenereaza in violenta, stai intr-o camera cu acces usor catre iesire; stabilesteti un traseu clar pe care urmeaza sa fugi; fa-ti un bagaj mic strict cu ce ai nevoie, tine-l ascuns astfel incat in caz de urgenta sa-l ai la indemana; cere sprijinul vecinilor sau prietenilor sa anunte politia si stabileste-ti exact unde te duci daca esti nevoita sa pleci.

Violenta domestica naste tacere, rusine, neputinta, disimulare sau autodispret; duce la o stima de sine scazuta, pierderea treptata a demnitatii; deterioreaza relatiile interpersonale, manifestandu-se in mod extrem prin izolare sociala si fizica; ucide bucuria de a trai si de a iubi si poate duce victima pe culmile disperarii si la tentative de suicid.

Reclame
 
3 comentarii

Scris de pe 14/05/2012 în Uncategorized

 

3 răspunsuri la „OMENIA SI TOLERANTA INVING INDIFERENTA SI VIOLENTA DOMESTICA

 1. Adina Tripon

  15/05/2012 at 6:15 am

  Asa este Adrian, inca in Romania bataia este rupta din Rai, din pacate.Speram ca sa se schimbe mentalitatea oamenilor odata cu noile generatii.

   
 2. Adrian Florea

  15/05/2012 at 2:08 pm

  Si eu sper asta Adina, speranta moare ultima…

   
 3. doloresstoian

  16/05/2012 at 9:25 am

  Spuneti NU violentei de orce fel!

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: