RSS

A FI JURNALIST

20 Ian

 

   Realitatea diversă, avalanşa istovitoare de evenimente/ştiri la care suntem supuşi zilnic necesită din partea jurnalistului o pregătite informaţionala solidă, ajutându-l şi integrându-l astfel în sofisticatul mecansim nimit „societate”. Alături de existenţialele „a fi” sau ,,a nu fi”, verbul ,,a fi informat” a devenit un imperativ al secolului XXI. A fi informat nu este suficient VERIDIC – iată condiţia la cere trebuie să aspire un cetăţean la meseria de jurnalist în spiritual valorilor civice sănătoase.

   Această misiune (deloc uşoară, de altfel) îi revine în totalitate celui mai animat actor social (părerea mea pur subiectivă) – jurnalistului.

   Activitatea jurnalistului/reporterului nu se rezumă doar la sincronizarea unor evenimente banale, scrierea/redactarea unor articole menite să umple spaţiul ziarelor, lui îi revine responsabilitatea de a descoperi, mediatiza, transforma orice detaliu neînsemnat într-un fapt de importanţă majoră. Jurnalistul lucrează în interiorul societăţii, între aceşti doi termeni stabilindu-se o coeziune evidentă, dar îşi prezintă munca din poziţia de ,,arbitru”, reuşind să-şi păstreze neutralitatea, fiind echilibrat şi obiectiv în ceea ce realizează.

   Realitatea zilei de azi oferă jurnaliştilor teme şi subiecte într-o diversitate uluitoare, însă puterea jurnalistului constă în capacitatea sa de a le identifica pe cele mai elocvente, de a le prezenta opiniei publice în toată amploarea şi complexitatea lor, aducând la iveală adevăruri ce merită a fi spuse sus şi tare.

   Prin condeiul (mai nou laptopul ) jurnalistului, realitatea existentă se poate metamorfoza, iată de ce verticalitatea, responsabilitatea şi obiectivismul sunt calităţile primordiale ale acestei meserii.

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe 20/01/2013 în Uncategorized

 

Un răspuns la „A FI JURNALIST

  1. Adeena

    20/01/2013 at 2:23 pm

    Frumos, Imi place argumentara ta. 🙂

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: