RSS

MOTIVAŢIA MEA PENTRU JURNALISM

20 Ian

   De fiecare dată când cineva ajunge un mare star ţine morţiş să mulţumească la televizor cum tot succesul se datorează unei x personae pe care l-a ajutat să ajungă în locul respectiv. Pentru unii au fost părinţii, pentru alţii prietenii; alţii s-au mulţumit cu încurajările bunicilor, iar alţii, norocoşi cu nişte prieteni care şi-au lăsat orgoliul la o parte şi au ştiut să aibă atitudinea şi dorinţa de ,,a fi acolo”.

Nu trebuie să fi un star ca să ai nevoie de motivaţie în ceea ce faci. Şi un om care mătură strada trebuie să fie încurajat. Problema cu ziua de astăzi este că puţini oameni se mai simt motivaţi să mai facă ceva. Ne limităm valorile pentru posturi mult mai bine plătite. Unii se concentrează pe nevoia de câştiga cât mai mulţi bani pentru a-şi satisface anumite dorinţe, sau poate pe cea a orgoliului.

Nevoia de comunicare precum şi plăcerea şi deplina libertate de a călători, de cunoaşte cât mai multe locuri şi oameni, m-au propulsat către meseria de jurnalist. Nu este vorba şi a nu se înţelege greşit că-mi place să fiu în centrul atenţiei, ci îmi place să fiu exact la locul potrivit, la locul desfăşurării unor evenimente de amploare cu rezonanţă de relatare care să servească drept opiniei publice. Cunoscător a cinci limbi străine – engleza şi spaniola (fluent), italiana (bine) şi germana şi franceza (satisfăcător), au fost alte ingrediente ajutătoare care au stat la baza deciziei mele de a urma o astfel de facultate.

Ceea ce mă motivează în continuare pentru această profesie este dorinţa mea inefabilă de a comunica tot timpul şi de a relata tuturor despre evenimentele care s-au derulat sau care se vor desfăşura în timp.

Jurnalistul este un actor principal al comunicării şi totodata pilonul susţinerii unei comunicări cât mai eficiente şi perfecte din punct de vedere gramatical al limbii native. Cu alte cuvinte, jurnalistul poate fi considerat apărătorul gramaticii unei limbi şi cheia potrivită pentru o comunicare perfectă şi la obiect. Jurnalistul poate fi considerat piatra de temelie a comunicării.

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 20/01/2013 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: